Đề khảo sát chất lượng học sinh giỏi môn Tiếng anh lớp 7

PHÒNG GD&ĐT

 

ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

Năm học 2017- 2018

Thời gian làm bài: 150 phút (Không kể thời gian giao bài)

I. Chọn từ có cách phát âm khác ở phần gạch chân trong mỗi dòng sau.     

1.A. teenager B. together C. guess D. regular
2.A. touched B. laughed C. talked D. rented
3.A. horrible B. hour C. hundred D. hold
4.A. stove B. moment C. sometimes D. close
5 A. receive B. score C. scout D. comics
6.A. mind B. thing C. kind D. tidy
7.A. meat B. health C. teacher D. seat
8.A. party B. lovely C. sky D. city
9.A. plays B. looks C. wants D. helps
10.A. next B. letter C. better D. pretty

Your answer:

1:……………. 2:…………….. 3:……………. 4:……………… 5:…………….
6:……………. 7:……………. 8:……………. 9:……………. 10:………….

 

II. Chọn một đáp án thích hợp để hoàn thành câu.

11. He flies all over the region on the airplane. He is a……………………….

A.doctor B. teacher C. worker D. pilot

 

  1. The news………………bad lastnight.
A.is B. are C. were D. was
  1. “ What about going to the movies?” – “ …………………..”
A.that’s a good idea. B. thanks
C.Yes, I’d love to D. We are going to the movie
  1. He ate some dirty vegetables lastnight, so he had a ………………
A.headache B. a stomachache C. toothache D. a bad cold

 

  1. Would you like to have ……………water?
A.some B. any C. a few D. many
  1. …………. interesting stories are !
A.What B. Why C. How D. Which
  1. I need some butter. I’m going to the…………..
A.grocer’s B. stationer’s C. butcher’s D. baker’s
  1. I promise I ………………. and visit you.
A.am going to come B. will come C. am coming D. came
  1. My brother doesn’t like pork, and………………
A.either do I B. neither do I C. neither I do D. I don’t, too.
  1. I am pleased that you and your family are…………..
A.good B. well C. best D. better
  1. These drivers prefer driving…………walking.
A.than B. to C. for D. on
  1. I often spend an hour…………..English everyday.
A.to learn B. to learning C. learns D. learning
  1. There are ………….students playing games in the school yard now.
A.hundreds of B. hundreds C. hundred of D. hundred
  1. She is never late for school and…………..is her sister.
A.either B. so C. neither D. too
  1. My mother plays volleyball………………
A.skill B. skillful C. skillfully D. skilled
  1. We study about graphs, equations and caculator in……………….classes.
A.History B. Math C. Geography D. English
  1. My mother has…………friends than my father.
A.more B. many C. less D. fewest
  1. The doctor says you should spend…………..time playing video games.
A.lots of B. all your C. most of your D. little
  1. Nga decided ………………….how to use a sewing machine.
A.to learn B. learn C. learning D. learnt
  1. Listen! Someone ………………….a song the next room
A.sing B. sings C. is singing D. are singing

 

11:…………….. 12:…………….. 13:…………….. 14:…………….. 15:…………..
16:…………….. 17:…………….. 18:…………….. 19:…………….. 20:.…………..
21:…………….. 22:…………….. 23:…………….. 24:…………….. 25:.…………..
26:…………….. 27:…………….. 28:…………….. 29:…………….. 30:.…………..

 

III. Mỗi câu sau trong 4 đáp án  A, B , C , D có 1 lỗi sai . Hãy tìm và sửa lại cho đúng.

  1. Many people prefer taking part in sports than watching them.

A                         B             C                       D

  1. My father has less  days off  than Tim’s father.

A    B     C              D

  1. Three days ago, The Browns  go  for a picnic in the country.

A                B    C               D

  1. You look tired. You’d better stay inside on recess.

A               B        C                    D

  1. We have English classes  in Monday, Wednesday and Friday.

A                     B        C                                      D

  1. Da Nang is one of the biggest city in Viet Nam.

A             B                 C     D

  1. Nga is a keen student and she studies very hardly before tests.

A                       B              C                  D

  1. Tuan is the more intelligent student in our class.

A       B                             C            D

39.My father always has a lot of houseworks to do.

A         B                    C               D

  1. My brother doesn’t like durians, and I don’t like them, too.

A                B        C                 D

Your anwer:

31:…………………………………….

32:…………………………………….

33:…………………………………….

34:……………………………………..

35:……………………………………..

36:…………………………………….

37:…………………………………….

38:……………………………………..

39:……………………………………..

40:…………………………………….

                                                                                               

 IV. Đọc đoạn văn rồi chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành câu:

James has two jobs. (41)………….Monday, Tuesday and Wednesday he works in a (42)……….where he helps to look after children who (43)………..ill. He goes to the hospital (44)………bus. He starts (45)………at ten o’clock and works until quarter (46)……….five. He (47)………at home on Thursday and Friday, he writes stories. In (48)……… evening, one of his roommates cooks the meal. After dinner, they (49)…………at the newspapers to see what’s on TV or they (50)…………about the day.

41.A. At                B. In                  C. On                          D. Up
42. A. school         B. hospital         C. office                     D. factory
43. A. am               B. is                   C. are                         D. be
44. A. in                 B. on                 C. under                     D. by
45. A. job               B. day                C. hand                      D. work
46. A. to                 B. at                   C. by                          D. about
47. A. work            B. works            C. working                 D. to work
48. A. a                  B. an                   C. O                           D. the
49. A. see               B. watch             C. look                      D. meet
50. A. sing             B. talk                 C. hear                      D. listen

Your answer:

41:……………. 42:…………….. 43:……………. 44:……………… 45:………….
46:……………. 47:……………. 48:……………. 49:……………. 50:………….

 

V. Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi.

In the summer holiday, Mr. and Mrs. Brown and their children, Peter and Susan often go to the beach for two or three days. They always go to Vung Tau in the south of Viet Nam. They usually stay in a small house or a flat by the sea, but sometimes they stay in a hotel. Last summer, they went to Nha Trang. They stayed at the Sun Shine hotel for three days. In the morning, Peter played soccer with his father on the beach. Susan and her mother walked long the beach and built sand castles. They visited Tri Nguyen aquarium and saw different kinds of fish there. They also bought a lot of souvenirs for friends.

Questions:

  1. Where do the Browns often go for their summer vacation?

…………………………………………………………………………………………..

  1. Where did they go last summer?

…………………………………………………………………………………………..

  1. How long did they stay there?

…………………………………………………………………………………………..

  1. What did Susan and her mother o in the morning?

…………………………………………………………………………………………..

  1. Who did Peter play soccer on the beach with?

…………………………………………………………………………………………..

VI. Cho dạng đúng của từ in hoa trong ngoặc.

56. This is one of the………….films I’ve ever seen. ( BAD )

57. I’m Vietnamese. What’s your………………. ( NATION )

58. Hung is a very safe……………  ( DRIVE )

59. Edison’s most famous ………. was the electronic bulb.       (INVENT)

60. You should do morning exercises to have a………….body.( HEALTH)

61. There are about 200 ………….in this company. (EMPLOY)

62. Mai studies English very …………………. ( GOOD)

63.Linda is the most………….. of the two girls.  ( BEAUTY)

64. The most popular ………….. at recess is talking . (ACT)

65. Hoa is having a………………..check-up. (MEDICINE)

Your answer:

56:…………………………………….

57:…………………………………….

58:…………………………………….

59:……………………………………..

60:……………………………………..

61:…………………………………….

62:…………………………………….

63:……………………………………..

64:……………………………………..

65:…………………………………….

 

VII. Viết lại các câu sau đây sao cho nghĩa không thay đổi.

  1. Linh is eleven years old. Mai is twelve years old

àMai is…………………………………………………………………….……….…….

  1. Going to the cinema is better than reading books at home.

I prefer……………………………………………………………………………….

  1. Hong Son is a very good soccer player.

Hong Son Plays………………………………………………………………………

  1. Who is the owner of this book ?

Who does…………………………………………………………………………….

70.Mount Everest is the hihgest mountain in the world.

No mountain…………………………………………………………………….….

  1. February often has 28 days.

There …………………………………………………………………………….….

  1. What a luxurious car!

How…………………………………………………………………………….….!

  1. It takes me an hour to do my homework every evening.

I spend ……………………………………………………………………….….…

  1. What is the price of this cap ?

How much……………………………………………………………..…………………….……?

  1. Finding an apartment in a big city is not easy.

It is …………………………………………………………….……………………

VIII. Hoàn thành các câu sau dùng từ cho sẵn:

  1. Would/ like/ go/ movie theater/ me/ tonight ?

………………………………………………………………………………………..?

  1. You / ought / not/ drink/ coffee /because/ it/ not/ good/ you.

………………………………………………………………………………………..

  1. It/ take/ he/ 30 minutes/ go/ Ky Anh town/ motorbike.

…………………………………………………………………………………………..

  1. My home land/ tobe/ different/ yours.

………………………………………………………………………………………..

  1. Could/show/me / how/ to/ get/ post office/ , please ?

………………………………………………………………………………………..

  1. Ba/ interested/ collect/ stamps.

………………………………………………………………………………………..

  1. Lastnight,/ Mr. Lam/ watch/ interesting/ film/ TV

………………………………………………………………………………………..

  1. They/ rehearse/ play/ the school anniversary/ celebration/ at present.

………………………………………………………………………………………..

  1. She/ usually/ go/ library/ her free time.

………………………………………………………………………………………..

  1. There/ tobe/  one/ table/ four chairs/ dining-room.

………………………………………………………………………………………..

IX. Hãy điền một giới từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành những câu sau.

86. Life ……….the city is different from that in the country.

87. Trang received a letter …………her aunt last week.

88. Eating too much candy is bad …………you.

89. Bao is very good ………………fixing house hold appliances.

90. We usally go fishing ………….summer.

91. They always go to school …………foot.

92. There are some English books ……….. the back of the library.

93. My school team took part …………… walking competition last year.

94. Please, come ……………….. It is cold outside.

95. Long is having a meeting ………….8.00 and 10.00 am today.

Your answer:

86:……………. 87:…………….. 88:……………. 89:……………… 90:………….
91:……………. 92:……………. 93:……………. 94:……………. 95:………….

 

X. Chia động từ trong ngoặc ở thì đúng:

96. We can’t go out now because it (rain )  ……………………

97. How much it ( cost )  …………….to mail a latter to England ?

98. I ( go)…………..back in a few minutes, I promise.

99. Tam’s penpal ( write )……………..her twice a month.

100. They ( go )…………… to Nha Trang last month?

Your anwer:

96:………………………………… ………….….………….

97:………………………………… ………….….………….

98:………………………………… ………….….………….

99:………………………………… ……………………..…..

100:………………………………… ………….…………….

 

The end

ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM Đề khảo sát chất lượng học sinh giỏi môn Tiếng anh lớp 7 

I. Chọn từ có cách phát âm khác ở phần gạch chân trong mỗi dòng sau

(1 điểm )

1. A 2. D 3. B 4. C 5. A 6. A 7. D 8. C 9.A 10. B

 

II.Chọn một đáp án thích hợp để hoàn thành câu. ( 2 điểm )

1. C 2. D 3. C 4. D 5. D 6. C 7.A 8. A 9. B 10. B
11. B 12.D 13.A 14.C 15. C 16. B 17. A 18. D 19. D 20. B

 

III.Chia động từ trong ngoặc. ( 1 điểm )

1. is doing 3. did it take 5. does…have 7. teach 9. isn’t
2. didn’t pass 4. to clean 6. has 8. to play 10. will go

 

IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. ( 0,5 điểm )

1. worst 2. Unluckily 3. nationality 4. detective 5. cyclist

 

V.Mỗi câu sau đây có một lỗi sai. Hãy tìm và sửa lại cho đúng . ( 0,5 điểm )

1. take = taking

2. less = fewer

3. go = went

 

4. on = at

10. him = his

 

VI.Viết lại các câu sau đây sao cho nghĩa không thay đổi. (1 điểm )

  1. Linh is an eleven – year – old girl.
  2. I prefer going to the cinema to reading books at home.
  3. How much does Ba weigh ?
  4. Who does this book belong to ?
  5. It takes him half an hour to go to work every morning.

VII. Hãy sắp xếp các từ, các cụm từ sau đây thành câu có nghĩa. ( 1 điểm )

  1. Will you please get me the ( that ) ink – pot from that ( the ) table ?
  2. Would you like another cup of coffee, Nam ?
  3. You shouldn’t drink coffee because it’s not good for you.
  4. Be sure to go to school early in the morning.
  5. Hoa often spends her spare time reading books in her own room.

VIII.Hãy điền một giới từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành những câu sau. ( 1 điểm )

1. in 3. on 5. for 7. about 9. out
2. from 4. from 6. at 8. with 10. in

 

IX.Hãy điền một mạo từ thích hợp ( a/ an / the hoặc 0 ) vào mỗi chỗ trống trong những câu sau. ( 1 điểm )

1. an 3. an 5. the 7. 0 9. 0
2. 0 4. a 6. 0 8. a 10. the

 

X. Hãy đọc lá thư sau đây và tìm từ thích hợp để điền vào chỗ trống.

( 1 điểm )

1. by 2. started 3. an 4. met 5. had/ ate
6. both 7. for 8. play 9. stayed/ was did

The end

Trên đây là Đề khảo sát chất lượng học sinh giỏi môn Tiếng anh lớp 7 và đáp án. Chúc các em học tốt!

 

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *